Koncept konfliktních linií v západní politické vědě a jeho proměny - Hloušek, Vít, 1977- (2002)
Autor čtenáře seznamuje s původním konceptem konfliktních linií, který v šedesátých letech vypracoval Stein Rokkan, a s některými proměnami, které koncept prodělal od konce 60. let minulého století v západní politické vědě.
Keywords: Rokkan, Stein, -- 1921-1979; konfliktní linie (politologie); politické teorie; politologie; cleavages (political science); political theories; political science