Koncept konfliktních linií v západní politické vědě a jeho proměny - Hloušek, Vít, 1977-
Autor čtenáře seznamuje s původním konceptem konfliktních linií, který v šedesátých letech vypracoval Stein Rokkan, a s některými proměnami, které koncept prodělal od konce 60. let minulého století v západní politické vědě.