Koncepce rovnováhy moci ve 20. století - Šedivý, Jiří, 1963-
Autor představuje utopické (idealistické) a realistické koncepce rovnováhy moci ve 20. století. Cílem článku bylo provést sondáž, mapující uzlové body na cestě vývoje pojmu rovnováha moci v kontextu dějin a současné politické teorie a praxe.