Komparace formování systémů politických stran Česka a Polska : (1989-1998) - Dostál, Radim
Autor srovnává formování systémů politických stran ČR a Polska, vychází z teze podobnosti tohoto procesu v obou zemích při aplikaci teorií A. Ágha a M. Cotty a zaměřuje se na obě fáze tohoto procesu - fázi přechodovou (transition) a popřechodovou (post-transition). Podoba formujících se systémů politických stran je klasifikována podle typologií G. Sartoriho a J. Blondela.