Kolize práv poručníka a rodiče - její možná řešení - Rais, David
Autor se zamýšlí nad možnými řešeními kolize oprávnění poručníka a rodiče. K tomuto případu může dojít, když soud přizná právo vychovávat dítě nezletilému rodiči, avšak dítě má současně ustanoveného poručníka, který je z titulu poručenství oprávněn nezletilého také vychovávat. Řešení lze vidět v zákonné úpravě, která umožní nezletilému rodiči získat celou rodičovskou zodpovědnost a plnou způsobilost k právním úkonům.