Kniha o "racionalitě" iracionální africké politiky - Gedlu, Mesfin, 1955-
Článek je recenzní esej knihy P. Chabala a J.-P. Daloze: Africa Works : disorder as political instrument. Řeší několik zásadních problémů africké politiky např. problém postkoloniálního státu, problém sociální a politické identity Afriky, problém "iracionality" a zmatečnosti africké politiky a problém afrického rozvoje.