Keňa vstoupila do 35. roku své samostatnosti se staronovým prezidentem a vládou - Hlaváček, Jiří, 1956-
Článek se zaměřuje na výsledky parlamentních a prezidentských voleb v Keni, ve kterých opět zvítězil Keňský africký národní svaz, vládnoucí v zemi již 35 let a jeho předseda, dosavadní prezident, byl opět zvolen do funkce.