Kdy lze vymáhat vrácení daru, např. mezi rodiči a dětmi? - Holub, Ondřej
Autor ve svém článku vychází z citace občanského zákoníku, že dárce se může domáhat vrácení daru, jestliže se obdarovaný chová k němu nebo ke členům jeho rodiny tak, že tím hrubě porušuje dobré mravy, přičemž určujícím je v tomto případě obecně uznávané mínění. Upozorňuje na možné komplikace spojené s uplatněním práva na vrácení daru a navrhuje proto pečlivé zvážení všech okolností ještě před samotným poskytnutím daru.