Kdy a jak rozvod? - Antalová, Tatiana
Článek se týká časových otázek a průběhu rozvodového řízení. Autorka v úvodu upozorňuje, že každý rozvod je individuální, že soud vyžaduje kvalifikovaný rozvrat manželských vztahů, který je dán jeho intenzitou a trváním a který musí být neodčinitelný a nenapravitelný. Připomíná, že rozvod manželství může být urychlený v případě, když se manželé na rozvodu dohodnou a současně vyřeší všechny následky rozvodu.