Kdo je odborně způsobilým zaměstnancem v oblasti prevence rizik práce a jaké má povinnosti? - Neugebauer, Tomáš, 1966- (2002)
Autor uvádí požadavky odborné způsobilosti zaměstnance v oblasti prevence rizik práce, bezpečnostně technické požadavky (stanovují doporučenou způsobilost a povinnosti odborně způsobilého zaměstnance), úkoly zaměstnanců v prevenci rizik, úkoly zaměstnavatele při vytváření podmínek k činnosti těchto zaměstnanců, zajištění činnosti osob v prevenci rizik podle bezpečnostně technických požadavků a dobu výkonu činnosti odborně způsobilých osob v prevenci rizik.
Keywords: bezpečnost práce; hygiena práce; úrazová prevence; occupational safety; industrial hygiene; accident prevention