Kádrová politika KSČ : definiční a metodologická poznámka ke studiu elit v komunistickém Československu - Pavka, Marek, 1975- (1999)
Článek se zabývá studiem elit v komunistickém Československu, které je specifické tím, že elity zde byly vědomě a účelově generovány pomocí kádrové politiky komunistické strany. Nezaměřuje se pouze na aplikaci teorie elit na studium kádrové politiky, ale také na možný zpětný přínos výzkumu kádrové politiky pro teorii elit.
Keywords: kádrová politika komunistické strany -- Československo; teorie elit; cadres policy of the communist party -- Czechoslovakia; theory of elites