K slovensko-poľským vzťahom : videné z Varšavy - Roth, Viliam, 1941-2023
Autor vyjadřuje subjektivní pohled na současný stav slovensko-polských vztahů. Dále vysvětluje znepokojení nad politickou situací na Slovensku do roku 1989, která slovensko-polské vztahy velmi ovlivnila a víru v další demokratický vývoj.