K otázce návrhu na přiznání rodičovské způsobilosti nezletilému rodiči - Rais, David (1999)
Autor upozorňuje na jednu z oblastí rodinného práva, které se velkou měrou dotkla novelizace zákona o rodině a to je rodičovská zodpovědnost. Zaměřil se na možnost přiznání rodičovské zodpovědnosti nezletilému rodiči dítěte, což je však možné uplatnit pouze pro oblast péče o dítě. Dále tedy upozorňuje na problémy související s oblastí zastupování dítěte a správny jeho majetku.
Keywords: rodičovská odpovědnost; parental responsibility; nezletilí rodiče