K některým změnám právní úpravy určení rodičovství a popření otcovství - Kurimaiová, Alena (1999)
Autorka informuje o změnách v novele zákona o rodině týkajících se určení rodičovství. Zákon o rodině upravuje nejen určení otcovství, ale i mateřství, definuje matku dítěte, upozorňuje, že návrh na určení otcovství může podat i muž, který o sobě tvrdí, že je otcem a vyjadřuje se k možnosti popření otcovství.
Keywords: rodičovství; otcovství; určování otcovství; parenting; fatherhood; paternity tests