K institutu rozvodu manželství dohodou podle novely zákona o rodině - Jurčík, Radek, 1971-
Cílem článku je poukázat na nový institut zákona o rodině, tzv. rozvod dohodou manželů a jeho vazbu na občanskoprávní institut společné jmění manželů. Představuje jeho problematické aspekty z pohledu především soudní praxe a uvádí subjektivní pohled, jak se vyhnout případným praktickým problémům.