K charakteru dohody podle ust. 24a odst. 1 písm. a) zákona o rodině - Rais, David (2000)
Autor se zaměřuje na jeden z předpokladů tzv. souhlasného rozvodu a to je předložení písemné smlouvy upravující pro dobu po rozvodu vypořádání vzájemných majetkových vztahů, práva a povinnost společného bydlení a případnou vyživovací povinnost.
Keywords: vyživovací povinnost; rozvod; rodinné právo; support (domestic relations); family law; family law