Jižní Afrika : získají Afrikánci vlastní stát? - Emmert, František, 1974-
Autor mapuje politickou situaci v Jihoafrické republice, kde vládne Africký národní kongres, který zastupuje především zájmy domorodé africké většiny. Patnácti procentní menšina obyvatel evropského původu v posledních letech ztratila své dřívější politické výsady.