Ještě jednou účast třetích osob v řízení ve věcech péče o nezletilé - Rais, David (1999)
Autor se zabývá problematikou účasti třetích osob v řízení ve věcech péče o nezletilé v případech, kdy vztahy mezi rodiči jsou natolik narušeny, že bez odborné pomoci by nebylo možno styk některého z rodičů s jeho nezletilými dětmi bez odborné pomoci uskutečnit. Řeší otázku, kdy by měl soud rozhodnout o přibrání odborníka do řízení a jak zajistit vhodné prostory pro uskutečnění styku.
Keywords: péče o děti; rodinná mediace; caring for children; family mediation