Japonsko a regionální spolupráce v Tichomoří - Tanaka, Akihiko, 1954- (1995)
Článek popisuje dosavadní vývoj regionální spolupráce v Asii-Tichomoří, hospodářskou spolupráci v této oblasti a odpovídá na otázku jaká je budoucí úloha Japonska.
Keywords: světová politika; regionální spolupráce -- Tichý oceán (oblast); world politics; regional cooperation -- Pacific Ocean Region; Japonsko -- zahraniční vztahy; Tichý oceán (oblast) -- zahraniční vztahy; Japan -- foreign relations; Pacific Ocean Region -- foreign relations