Jakou demokracii pro Slovensko? - Kopeček, Lubomír, 1975-
Autor rozebírá otázku nejlepšího modelu demokracie pro Slovensko. Slovenská politika a společnost byly charakterizovány velkou mírou polarizace v 90. letech 20. století. Politická elita byla roztříštěná.