Jaké uspořádání pro současný svět? - Blehová, Irena, 1972-
Autorka se zabývá uspořádáním mezinárodních vztahů na počátku 80. let a změnami v souvislosti s koncem studené války, projevující se etnickými a nacionálními vášněmi a prohlubující se globalizací.