Jaké bude postavení USA v příštím století? - Müller, Jiří, -2012
Článek se zamýšlí nad dalším vývojem v Rusku po odchodu prezidenta Borise Jelcina a v USA po ochodu Billa Clintona. Autor předpokládá návrat světa k několika mocenským centrům, mezi nimiž budou i Rusko a Čína.