Jaká je naše schopnost přizpůsobit se rychlé změně? - Haukanes, Haldis
Článek odpovídá na otázku, jak společensko-politické změny ovlivňují každodenní život lidí, dotýká se tradičního problému společenských věd - jak definovat a analyzovat vztah mezi konkrétními procesy na mikroúrovni a systémem na makroúrovni.