Jak vznikala nová strategie NATO - Štěpanovský, Jiří, 1925- (1999)
Autor představuje novou strategickou koncepci NATO, která byla schválena na washingtonském summitu Severoatlantické aliance v dubnu 1999.
Keywords: Severoatlantická aliance; světová politika; bezpečnostní politika; vojenská strategie; world politics; security policy; military strategy