Jak Evropská unie bojuje proti zločinu - Gola, Petr, 1978- (2004)
Tématem článku je boj Evropské unie proti kriminalitě. Autor přibližuje evropské právní normy směřující proti kriminalitě a informuje o bujení především drogové kriminality, terorismu a finanční kriminality.
Keywords: Evropská unie; evropské právo; organizovaná kriminalita; drogová kriminalita; terorismus; finanční kriminalita; boj proti kriminalitě; European law; organized crime; drug abuse and crime; terrorism; financial crime; crime control