Jak chránit ohrožené děti? - Novotná, Věra
Článek se týká sociálně právní ochrany dětí jako je ochrana práv dětí na zdravý vývoj, řádnou výchovu, ochranu jejich jmění a dalších oprávněných zájmů dětí, tak jak je obsažená v Úmluvě o právech dítěte, Listině základních práv a svobod, zákoně a rodině a předpisech o sociálním zabezpečení.