Jak chránit a pomoci týranému, zneužívanému a zanedbávanému dítěti - Novotná, Věra
Autorka uvádí konkrétní případy týraných, zneužívaných a zanedbávaných dětí, zamýšlí se nad jejich příčinami a důsledky. Vymezuje právní rámec ochrany a pomoci dětí ohrožených syndromem CAN, připomíná mezinárodní i vnitrostátní právní předpisy, doporučení a deklarace a upozorňuje na možnosti sociální práce s poškozeným dítětem a jeho rodinou.