Jaderné odzbrojení : aktuální problém 21. století - Středa, Ladislav, 1950-
Autoři této stati se podrobně zabývají současným stavem jaderného zbrojení a odzbrojení, mezinárodními ujednáními, institucemi a dokumenty v této oblasti, jakož i aktuálním stavem jaderné výzbroje v současném světě a možnostmi vývoje jaderného zbrojení v blízké perspektivě.