Jacques I. a jeho zahraniční a bezpečnostní politika - Eichler, Jan, 1952-
Tématem článku je zahraniční a bezpečnostní politika francouzského prezidenta J. Chiraca. Autor si všímá zvýšené pozornosti, kterou Francie věnuje vnitřní bezpečnosti, přístupu Francie k mezinárodnímu terorismu v historii, hlavních rysů francouzského přístupu ke globálnímu terorismu po 11. 9. 2001 a k iráckému problému a přístupu Francie k OSN.