Islamistické organizace v Egyptě - Raděj, Tomáš, 1980-
Autor provádí analýzu islámského fundamentalismu v Egyptě a popisuje přitom jeho jednotlivé proudy a aspekty, jelikož islamismus nepředstavuje jednotitý proud myšlení a konání, ale naopak je změtí velmi odlišných islámských skupin. Popisuje vývoj islamismu v Egyptě především v 80. a 90. letech 20. století, nicméně nabízí i stručný předhled situace před rokem 1981.