Islám a terorismus na Blízkém východě - Bílková, Veronika, 1975-
Autorka předkládá tezi, že vztah mezi islámem a terorismem není jednoznačně určený, a proto si jej každý směr musí vymezovat pro své potřeby autonomně. V první části textu toto tvrzení dokládá postojem, který k terorismu zaujímá islámské právo. Ve druhé části uvádí příklady skupin, které své extrémní násilí ospravedlňují svou interpretací islámu. Třetí část se soustřeďuje na vznik a vývoj novodobého terorismu na muslimském Blízkém východě. Čtvrtá část pakk rozebírá účast muslimských států Blízkého východu na boji proti terorismu.