Írska republikánska armáda - Severné Írsko - Voštinár, Peter, 1980-
Autor se věnuje mírové krizi, která nastala v Severním Irsku v 21. století. Objasňuje důvod této poslední severoirské mírové krize, její průběh a také úlohu, kterou v ní sehrála Irská republikánská armáda (IRA).