Irák od svržení monarchie po Saddámovu diktaturu - Gombár, Eduard, 1952-2025
Autor popisuje politický vývoj Iráku od svržení monarchie v červenci 1958. Všímá si nástupu a podstaty diktatury Saddáma Husajna, šíitské opozice, kurdské opozice a politiky Iráku v 90. letech.