Ideologie autoritativního režimu : příklad Turkmenistánu - Horák, Slavomír, 1976- (2003)
Tématem článku je ideologie autoritativního režimu v Turkmenistánu. Autor si všímá vývoje turkmenské národní identity a státnosti, projevů ideologie a kultu osobnosti a nejvýznamnějších tezí Ruhnamy, což je jakýsi morální kodex turkmenského národa sepsaný prezidentem.
Keywords: autoritativní režimy -- Turkmenistán; kult osobnosti; authoritarian regimes -- Turkmenistan; personality cult; Turkmenistán -- politika a vláda; Turkmenistan -- politics and government; Ruhnama (Kniha duše)