Ideologie autoritativního režimu : příklad Turkmenistánu - Horák, Slavomír, 1976-
Tématem článku je ideologie autoritativního režimu v Turkmenistánu. Autor si všímá vývoje turkmenské národní identity a státnosti, projevů ideologie a kultu osobnosti a nejvýznamnějších tezí Ruhnamy, což je jakýsi morální kodex turkmenského národa sepsaný prezidentem.