Humanitární intervence - srozumitelný pojem? - Štěpánek, Přemysl, 1978- (2003)
Autor se snaží alespoň základně ozřejmit problémy, s nimiž se potýká definování pojmu humanitární intervence, a také upozornit na kritiku tohoto pojmu a úskalí jeho nesprávného užívání.
Keywords: mezinárodní vztahy; humanitární pomoc -- jazykové aspekty; international relations; humanitarian assistance -- linguistic aspects