Humanitární intervence - srozumitelný pojem? - Štěpánek, Přemysl, 1978-
Autor se snaží alespoň základně ozřejmit problémy, s nimiž se potýká definování pojmu humanitární intervence, a také upozornit na kritiku tohoto pojmu a úskalí jeho nesprávného užívání.