Hranice vede Sidonií : nové pohraničí České republiky - Vajdová, Zdenka, 1944-
Autorka se zamýšlí nad hranicí mezi Českou a Slovenskou republikou, která má vést vesnicí Sidonie, tím, jak tato skutečnosti ovlivní její obyvatele a možností konfliktů na této hranici.