Hodnocení sankčního režimu OSN proti Iráku - Bureš, Jaroslav, 1953-
Autor nabízí hodnocení sankcí OSN proti Iráku. Všímá si humanitárních aspektů sankcí, mezinárodní kampaně za zrušení sankcí, podmínky likvidace zbraní hromadného ničení, vnitropolitické situace Iráku a dopadu sankcí na finanční a ekonomický sektor a na společenský život a na sociální situaci obyvatel Iráku.