Hodnocení americké strategie na podporu demokracie na Středním východě - Bureš, Jaroslav, 1953-
Autor hodnotí vztahy Spojených států amerických se zeměmi Středního východu a snahu USA prosadit zde zásady demokracie (např. lidskou důstojnost, právní stát, svobodu slova, svobodu kultu, respekt k ženám, náboženskou a etnickou toleranci apod.).