Hnutí Hizbulláh v procesu "libanonizace" - Šnaidauf, Jan, 1979-
Článek stručně seznamuje s historickým vývojem šíitské muslimské menšiny v Libanonu a dále se věnuje zlomovým událostem kolem izraelské invaze v roce 1982. Zkoumá příčiny, okolnosti a důsledky vzniku nového šíitského odbojového hnutí, které se ustavilo jako vojensko-nábožensko-politický subjekt zvaný Libanonský Hizbulláh.