Historie a současnost Jihoafrické republiky : od apartheidu k demokracii - Lukášek, Libor, 1973-
Autor se pokouší odpovědět na otázky, jak se dokázala Jihoafrická republika vyrovnat s dlouholetou mezinárodní izolací, zda je schopna i nadále směřovat demokratickým směrem a podporovat tržní formy hospodářství a pohlíží krátce také do historie této země.