Guatemala : historie nejdelší občanské války v Latinské Americe - Hanáková, Klára
Článek je pokusem odpovědět na otázku, proč došlo k občanské válce v Guatemale, jaký byl její průběh a výsledky a v jaké situaci se dnes Guatemala nachází.