Gruzie : klíč k zemím jižního Kavkazu - Bellak-Hančilová, Blanka, 1974-
Autor se zamýšlí nad geopolitickou polohou Gruzie, činící z této republiky oblast strategického zájmu jak Ruské federace tak Turecka, neboť má přístup k Černému moři a může tedy konkurovat Ruské federaci v otázce transportu kaspické ropy na evropské trhy.