Grafika politické scény : Československo a Polsko - Tymowski, Andrzej, 1922-2002
Autoři zobrazují československou politickou scénu pomocí dvou os, horizontální osa je škálou "paternalismus-liberalismus", přičemž základními kritérii pro situování na této ose je vztah k ekonomické reformě a k míře státní intervence do chodu ekonomiky a sociálního života. Druhá osa je polarizovaná "občanským principem" a "principem národa".