Globalizace ve světové ekonomice - Bernášek, Václav
Autor se zaměřuje na terminologické souvislosti globalizace, představuje transnacionální korporace jako klíčový fenomén v soudobé globalizační etapě světové ekonomiky a souvislosti mezi technickým pokrokem a globalizací.