Geopolitika kaspického regionu - Souleimanov, Emil, 1978-
Autor přibližuje situaci kaspického regionu ve spojitosti s tamními zásobami ropy. O kontrolu tohoto území usiluje řada států. Autor si všímá výše energetických zásob kaspického regionu a jejich významu, geopolitického významu regionu a jeho postavení v ruské politice 90. let 20. století a analyzuje zájmy USA a rusko-americké vztahy v kaspickém regionu.