Geopolitické determinanty iráckého problému (2002)
Autor se zabývá problémem politiky Iráku a diktatury Saddáma Hussajna. Diktatura vyvolává znepokojení sousedních států a S. Hussajn je obviňován z podpory mezinárodního terorismu.
Keywords: geopolitika -- Irák; diktatura; mezinárodní terorismus; geopolitics -- Iraq; dictatorship; international terrorism