Genetika a nemoci CNS - Valchář, Martin
Pokroky v molekulární biologii umožňují vývoj léčiv nových mechanizmů účinku. Jsou diskutovány tzv. antisence drugs a genová terapie, jejich výhody, problémy při jejich vývoji, nevýhody a jejich možné použití při léčbě. Genová terapie by mohla být vhodná při léčbě etiologie chorob. Vývoj léčiv na bázi genové terapie u chorob CNS je nyní ve stadiu experimentů na zvířatech nebo tkáňových kulturách.