Formování tržněhospodářských systémů ve střední a východní Evropě - Hölscher, Jens, 1962- (1998)
Cílem článku je jakási inventura hospodářské transformace ve střední a východní Evropě 7 let po revolučním roce 1989, doplněná výhledem do budoucna. Autor dále podává nástin systémového přístupu k posuzování transformace.
Keywords: ekonomická transformace -- postkomunistické země; tržní ekonomika -- postkomunistické země; economic transformation -- post-communist countries; market economy -- post-communist countries